Zagreb

Zagreb je prekrasno mesto, ki ponuja veliko. V zadnjem času pa postaja tudi vedno bolj priljubljena turistična destinacija. Lonely Planet je Zagreb celo razglasil za najboljšo evropsko turistično destinacijo leta 2017.

V Zagreb vabijo mnoge znamenitosti, široke ulice s privlačno arhitekturo, mnogi lepi skriti kotički in restavracije, priljubljen živalski vrt, galerije, muzeji in še marsikaj drugega. Zagreb je tako odlična izbira za družinski izlet, romantičen vikend v dvoje ali krajše počitnice!

Kaj vse ponuja Zagreb?

Zagreb ponuja veliko različnih možnosti za preživljanje prostega časa. Ogled mesta bo cenejši, če si kupite kartico Zagreb Card, ki omogoča različne popuste. Veliko parkirišče boste našli pri parku Maksimir in ob železniški postaji, seveda pa lahko Zagreb obiščete tudi z vlakom. Za hitro okrepčilo lahko poskrbite s sendvičem ali palačinkami. Prav tako so na voljo dobri čevapčiči in lokalno pivo mikropivivovarn ter mnogo odlične domače in tuje kulinarike – od zagorskih štrukljev do sušija.

Glavno mesto Hrvaške vabi!

Zagreb ponuja toliko, da ga boste morali obiskati večkrat ali pa tam ostati več dni. Nastanitev je najcenejša malce stran od središča Zagreba, kamor se lahko hitro zapeljete s tramvajem ali avtobusom. Javni prevoz je dobro urejen. Sicer pa naj vam naštejemo le nekaj idej, česa v Zagrebu res ne smete zgrešiti:

  • Raziskovanje centra mesta in njegove zgodovine: Središče Zagreba predstavlja Trg bana Josipa Jelačiča, kjer stoji veličastna katedrala. Od tam se lahko odpravite na raziskovanje mesta. Slednje se deli na Donji in Gornji grad, kjer se nahaja staro mestno jedro. Zavite ulice vas bodo popeljale do baročne cerkve sv. Katarine, mimo Kamnitih vrat in drugih znamenitosti, ki jih ne smete izpustiti. Tak je recimo stolp Lotrščak, iz katerega je lep razgled.

  • Koncerti, festivali in druge prireditve: V Zagrebu se vedno kaj dogaja. V vsakem letnem času lahko najdete kakšno zanimivo prireditev. Spektakularni koncerti velikih glasbenikov, festival animiranega filma Animafest, festival slaščic Slatki gušti, kakovosten program v filharmoniji, veliko otroških prireditev in še marsikaj drugega. Za vsakogar se kaj najde!

  • Čudovit živalski vrt sredi parka Maksimir: Velik zagrebški zoo sredi zelenja je idealen kraj za družinski izlet. Zanj si je treba vzeti dovolj časa, saj lahko v njem vidite veliko zanimivega. Tam vas čakajo antilope, kenguruji, surikate ter simpatične domače živali, ki se malim otroškim ročicam pustijo tudi pobožati. Kraj, kjer bodo uživali tako otroci kot odrasli. V njem zlahka preživite cel dan ter se vanj tudi vedno znova vračate!
  • Zagreb je meka za nakupovanje: Zagreb ponuja zelo lepo urejene trgovine, zato se ga splača obiskati tudi s tega vidika. Poleg velikih nakupovalnih središč so na voljo tudi lične trgovine znanih blagovnih znamk v centru mesta. Med njimi se najdejo tudi tiste bolj prestižne. Če radi nakupujete, jih morate vsekakor obiskati!
  • Zagrebška mestna plaža in jezero Jarun: Med domačini izredno priljubljen kotiček je Jarun. Del mesta, kamor so se Zagrebčani že od nekdaj hodili kopat v hladno Savo, danes pa sta tam urejeni dve, med seboj povezani jezeri s kar šestimi otoki. Okrog njiju pa plaža za kopanje in številne poti. V bližini je urejena tudi veslaška steza.

Hrvaško glavno mesto torej punuja obilo veselih dogodivščin. Žal ga mnogi turisti preprosto spregledajo, saj vidijo deželo ob jadranskem morju bolj v očeh preživljanja prostega časa na obalah mnogih prelepih otokov in polotokov, kot so Pelješac, Pag, Krk, Korčula, Hvar in mnogi drugi.

Drugo v kategoriji:

    None Found