Luksuzna čokoladna vas z imenom Teta Frida

agična čokoladna vas

Slovenski podjetniki nas zadnja leta presenečajo z izjemnimi idejami. Njihovi revolucionarni projekti burijo zanimanje velikih investitorjev z vseh koncev sveta. Maribor je trenutno v ospredju, saj je lokacija, kjer se razvija magična čokoladna vas. To je ideja, ki jo je realiziral Uroš Mlakar in je del blagovne znamke Teta Frida. Namenjena je vsem ljubiteljem čokolade ter se nahaja v čudovitem okolju Limbuškega nabrežja pri Mariborskem jezeru. Obenem pa je vas zelo blizu središča mesta in nakupovalnega središča.

Naravi prijazna vas

Dandanes je trend, da vedno več podjetnikov veliko da na ohranjanje okolja. Tako se je podjetnik Uroš Mlakar odločil dodati ob čokoladnici Tete Fride montažne hiške. Vse hiške so narejene iz naravnih materialov.

Magična čokoladna vas

Celotna vas stoji v naravnem parku Natura 2000, ki je blizu Pohorja in blizu Dravski kolesarski poti. To je tudi razlog, da so se vodje projekta odločili za sodobno montažno gradnjo. Tako se zmanjša poseg v naravo, obenem pa je vse hiške možno takoj odstraniti.

Raj za oboževalce čokolade

Teta Frida je po besedah Uroša Mlakarja pravi raj za oboževalce čokolade. Ko bo vas dokončana, bodo vsi obiskovalci imeli ogromno različnih možnosti okušanja čokolade. Nekaj izmed aktivnosti, ki jih bodo gostje lahko počeli, so:

  • Umivanje zob s čokoladno zobno pasto
  • Poizkušanje čokoladnega piva
  • Preizkušnja čokoladne kozmetike
  • Kopanje v bazeni in jacuzziju

Za sproščanje pa bodo vsi obiskovalci imeli možnost uživanja v čokoladni kopeli ali masaži. Vse to nam pove, da bo čokoladna vas Teta Frida unikatna turistična destinacija za obiskovalce z vsega sveta.

Vpogled v proizvodnjo čokolade

Vsi gostje bodo imeli izredno priložnost, da si bodo lahko ogledali proizvodne procese čokolade. Uroš Mlakar je napovedal, da bo čokoladnica Teta Frida imela tudi svoj degustacijski center. Ta bo namenjen za najemnike hišk, kot tudi naključne obiskovalce.

Čokoladnica Teta Frida
Pestra izbira čokoladnih dobrot iz čokoladnice Teta Frida

Zraven pa bo tudi lokalček, kjer bodo na voljo domači napitki znamke Teta Frida. Lokal in degustacijski center bo odprt skozi celo leto. Posebnost centra pa bo ta, da si bodo gostje lahko prisotni pri izdelavi čokolade.

Gostje iz Slovenije in tujine

Celoten projekt je namenjen za goste iz Slovenije, kot tudi iz tujine. Podjetnik Uroš Mlakar tako vodi prodajno mrežo Teta Frida tudi v tujini. Več si lahko preberemo na spletni strani www.stajerskagz.si, kjer je opisana sama vas, kot tudi druge podrobnosti o njej.

Gostje prihajajo v Čokoladno vas iz  Slovenije in tujine
Čokoladna vas in njene dobrote

Sama spletna stran projekta čokoladne vas je zaradi mednarodne prepoznavnosti tudi prevedena v več jezikov. Po besedah Uroša Mlakarja je to projekt, ki ima potencial, da močno poveča prepoznavnost Maribora, kot turistične destinacije. 

Drugo v kategoriji: