Shopping v Budimpešti

Shopping Budimpešta

Še vedno se živo spominjam tistih dni, ko smo v našo stoenko nagrmadili na kile praška, čokolado, kavo in še ogromno vsega ostalega, kar se je dalo dobiti le čez mejo. Takrat smo po nakupih večinoma hodili v Avstrijo ali Italijo, od koder smo poleg živil nosili tudi kavbojke in druga oblačila. To so bili drugačni časi, ko je bilo nakupovanje čez mejo pravo doživetje in prav poseben izlet. Mislila sem, da so te časi že davno mimo, dokler se nisem nedolgo tega spet odpravila nakupovat čez mejo. Projekt z imenom Shopping Budimpešta je bil skupen podvig prijateljic, ki smo ugotovile, da je Madžarska prava meka za nakupovanje.

Kolikrat v življenju ste bili na Madžarskem?

Naš projekt Shopping Budimpešta se je začel bolj za šalo kot zares, ko smo ugotovile, da nobena od nas še ni bila Madžarskem. Čeprav redno potujemo tako po svetu kot po Evropi, pa je Madžarska ostajala temna lisa na našem potovalnem zemljevidu.

V Budimpešti boste našli trgovine priznanih blagovnih namk oblačil

Torej jo je bilo treba čim prej obiskati. Pregledovale smo turistične strani, brale članke in bloge ter se na koncu odločile, da gremo tja po nakupih, saj je njihova prestolnica odlična destinacija v ta namen. Da ne omenjamo tega, da v Budimpešti obstaja tudi čisto pravi Fashion Street … Zato smo naš projekt tudi poimenovale Shopping Budimpešta.

Nakupovanje kot posebno doživetje

Že ko smo po iskalniku Google iskale ključne besede z imenom našega projekta Shopping Budimpešta, smo ugotovile, da nismo edine s to idejo. Marsikdo se v madžarsko prestolnico odpravi prav s tem namenom, saj so tam ogromni in čudoviti nakupovalni centri, ki so zanimivi že sami po sebi. V njih so številne trgovine priznanih blagovnih znamk oblačil, seveda pa se tam lahko kupi tudi vse ostalo. Super je, ker se tja lahko odpraviš tudi v slabem vremenu, ki ni primerno za ogled drugih znamenitosti. 

Fashion street v Budimpešti

Če v iskalnik vnesete ključne besede Shopping Budimpešta, boste našli dolg seznam trgovin in blagovnih znamk, ki so na voljo v tem mestu. Poleg vseh zgodovinskih stavb, muzejev in ostalega je prav posebna znamenitost tudi že prej omenjena Fashion Street. Gre za ulico, na kateri smo zagotovo preživele največ časa. Ogledovale smo si luksuzne torbice in obleke najbolj znanih znamk ter preprosto uživale v utripu mesta in vsem, kar ponuja!

Drugo v kategoriji:

    None Found